top of page

Fine-Art Workshop Valencia

5 dagen Valencia 04/04/2024 - 08/04/2024

In Valencia zullen we allerlei gevarieerde en toffe locaties gaan aandoen, waar je zeker ook de tijd krijgt om te fotograferen, en de uitgelegde technieken uit te voeren/proberen
De insteek is workshop - fotoreis 

 

Tijdens deze workshop/reis kijken we hoe de architectuur, setting en licht gebruikt kunnen worden
om beeldende kunst te creëren. 
Gebruikmakend van lijnen, vormen en texturen om bekende en abstracte beelden te creëren.
Dit vaak gecombineer met het onmisbare menselijk element die vaak duiding en sfeer geeft.

 

Op elke locatie kijken we hoe de architectuur te kadreren, hoe het licht zit en waar het kan bewegen en veranderen. Vervolgens kunnen we experimenteren met verschillende ideeën en gezichtspunten, waarbij we verschillende elementen van het landschap en de gebouwen uitkiezen en deze voor het beste effect gebruiken.

Ik sta altijd klaar met hulp en advies over compositie en techniek, zodat u uit elke locatie het beste kunt halen.

Deze reis is bedoeld voor fotografen van alle niveaus: 
-Voor degenen die beginners zijn of semi gevorderden bieden we hulp, evaluatie en begeleiding
-Mensen met ervaring mogen verdieping verwachten, een andere kijk op de zaak, maar ook de vrijheid en tijd om voor een erg geslaagd beeld te gaan ter plaatse

 

Er zitten meerdere locaties bij waar er vlot meer dan een uur zal kunnen gefotografeerd worden, dus dan kunnen we echt verdiepen en uitwerken!

- we gaan het veel over compositie hebben en (jouw) creatieve keuzes die daarbij horen

- Ter plaatse voorbeelden van verschillende perspectieven en keuzes
die jou in de mogelijkheid stellen uw éigen stijl op te bouwen

- leren het licht lezen, maar ook gebruiken in uw voordeel (ook timing v licht komt aan bod)

Na deze 5-daagse is er ook nog de toevoeging van een online ruim 2u durend webinar waarin we ook de nabewerking zullen gaan bekijken.
Iedere deelnemer krijgt indien gewenst ook de kans zijn selectie gemaakte beelden aan mij voor te leggen waarbij je van mij een constructieve analyse mag verwachten (opbouwend wat eventueel beter kan, aanduidend wat sommige beelden gewoon erg geslaagd maken)

WAT MAAKT DIT ZO EEN MOOIE TRIP?

De prachtige Spaanse stad Valencia is een plaats met verbazingwekkende architecturale contrasten.
Onze belangrijkste focus ligt op de moderne en extravagante architectuur in de vorm van
de Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunsten en Wetenschappen). 
Dit opmerkelijke culturele en architecturale complex was het geesteskind van architect Santiago Calatrava en kostte bijna € 1 miljard om te creëren. 
Het is een van de twaalf schatten van Spanje en wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van moderne architectuur in Europa. Het spreekt voor zich dat dit ook een van de fotografische toppers in Europa is, een bucketlist dingetje dus ;-)

In het oude centrum van El Carmen daarentegen vindt u historische juweeltjes zoals de Mercado Central, een van Europa's grootste overdekte markten met meer dan 1000 kraampjes gehuisvest in een prachtig gebouw in Valenciaanse Art Nouveau-stijl, de prachtige kathedraal en de La Lonja de la Seda, de 15e-eeuwse zijdebeurs, een gotisch meesterwerk en nu UNESCO-werelderfgoed, plus het art-deco treinstation met zijn mozaïeken en het loket met houten lambrisering. Door de oude en nieuwe steden kronkelt de droge rivierbedding van de voormalige rivier de Turia, die vandaag de dag een oase is van met bomen omzoomde wandelingen, kermissen, cafés en meerdere bruggen met interessante architectuur.


Samen op stap met like-minded mensen alsook uw portfolio opbouwen

Het zeer mooie en stabiele klimaat nemen we er met plezier bij ;-)

bottom of page